Posted on 15 Comments

BlogOpen Spring 07

Ma da, kasnim, znam, ali imala sam gosta, razumećete me…

Pošto sam do sad pročitala pregršt postova, uglavnom hvale, ja ću malo da iskritikujem.

Sve je za mene počelo pre par nedelja, kad mi je jedno veče stigao mail. Invitation, poziv za skup blogera, jedan od dvojice organizatiora Blogowski, eeeeej, jaaa dobila mail, poziv od Blogowskog, THE Blogowskog, da se razumemo. Pretpostavljam da celu priču oko prvobitne zamisli, neodržavanja, odlaganja i ponovnog organizovanja već znate. A i da ne znate, nije ni bitno.

Elem, Pančevo, nedelja, Đurđevdan. I mnogo mi je žao što neki, koje bih ja rado volela da sam tamo videla, nisu mogli da dođu upravo zbog činjenice da je izabran baš taj datum. No, bilo kako bilo, pedesetak prisutnih od osamdeset i nekoliko prijavljenih blogera (što je smatram odličan procenat imajući u vidu da je u pitanju prvo ovakvo okupljanje).

Ekipa sa Blog381 mala (ali odabrana) brojala svega dva člana (članice takoreći) Lang, i moja malenkost. Put do Pančeva, pronalaženje tražene adrese bez previše muke, što sam i očekivala, imajući u vidu da sam se kao pravi navigator-suvozač opremila svim potrebnim rekvizitima (čitaj kartu-da ne kažem mapu- odštampala, kao i uputstva sa blogopen.eu). Jedino malo teže nađosmo odakle se ulazi, no i to smo uspešno savladali.

BlogOpen Peđa i MarkoE, tu nas na ulazu dočekaše Peđa i Marko, vrlo profi prvi utisak. Smestismo se, Peđa nam je predstavio, onako preko sale nekolicinu do tada pristiglih blogera. Dinke se “izdvojio iz mase”, prepoznao nas, i došao da nas pozdravi. Ostale neću da pominjem, da ne bih nekog greškom zaboravila. Nas dve 381 uz chit-chat sačekasmo najavljena predavanja.

Ja sam lično bila pomalo začuđena, kada su predavanja uopšte i pomenuta kao opcija, i u prvom trenutku, još prilikom dogovaranja u nedeljama pre samog događaja, to mi se činilo kao jedna nepotrebna aktivnost na ovakvom tipu druženja. No, kako red nalaže, sa pažnjom (koliko mi je to uspevalo obzirom na moje totalno nepoznavanje obrađivane materije) sam saslušala sva tri predavanja. Nisam se, priznajem, pronašla u ovim temama. Očekivala sam ipak da će biti malo više pro-blog priče, nasuprot tome, o blogu je bilo reči skoro samo B. Ne bila ja, ja, kad ne bih i za to imala opravdanje. Pretpostavljam da je razlog tome što je većina prisutnih blogera, upravo iz IT branše, i oni su se vrlo dobro međusobno razumeli.

Treća generalna zamerka, koju je u svom postu o BlogOpen-u pomenula i Tatjana jeste mali broj prisutnih žena-blogerki. Ovo, naravno, nema, ama baš nikakve veze sa organizacijom skupa, već sa spremnošću da se pojedine blogerke pojave na ovakvom događaju. Ne smem da zaboravim da pomenem i pohvalim Moošeminu predivnu akciju sa knjižičuljcima.

Nas dve smo ubrzo posle završenih predavanja i otišle, zbog mojih (onaj gost iz prve rečenice) i Lang-inih obaveza, tako da smo propustile Dinketovo “prozivanje”, što mi je priznajem veoma žao.

I tako, uz uglavnom pozitivne utiske (da ne bude baš da sam samo kudila) oko izbora lokacije i izvrsne organizacije celog skupa, uz očekivanje BlogOpen Summer 07, ili u najmanju ruku Fall 07 pozdravlja vas vaše dežurno zakeralo.

BlogOpen Pančevo BlogOpen Pančevo BlogOpen Pančevo

15 thoughts on “BlogOpen Spring 07

 1. I meni je datum najviše ne-odgovarao, da nisam imala ispit sutradan, morala bih da idem onda na slavu.
  Tako da čekam sledeći 😀

 2. Pa dobro, ni ostali nisu baš euforični koliko sam pročitao, ali šta sad… važno da je sistem uspostavljen, sledeći put će sigurno biti bolje.
  (Mi Borani možemo autobus da zakupimo koliko nas ima, a niko nije bio. Ali sledeći put će deda da nam dâ školski autobus i dolazimo đuture :))

 3. @ pu, da do sledećeg puta…

  @ Rain, pa ok, nisu euforični, ali sad kad čitam ponovo šta sam napisala, možda sam ipak bila prekritična? Sledeću put će naravno biti bolje, a bre vi Borani, samo pričate, nikako da nekog od vas vidimo… I da, znaš da meni nije problem, mogu ja i do Bora sa svratim 😉

 4. Bitno je da je sistem uspostavljen, što reče Rain i nadam se da će na sledećem BlogOpen-u biti više naših blogera, a samim tim će biti i opuštenije.
  Sve pohvale za odabranu ekipu sa blog381 sistema. 🙂

 5. Svaka cast ljudima sto su organizovali druzenje, stvarno mi je zao sto nisam mogao da se pojavim tamo (Slava).
  A malo cu da kritikujem Blogovskog: Dok se on zabavlja organizacijom druzenja ja i dalje (dobrih dva meseca) ne mogu na njegov blog.

 6. Hvala Ivana kako na tvom dolasku, tako i na konstruktivnoj kritici. Ukoliko nje ne bi bilo ne bi bilo ni napretka 😉

  Verovatno si vec videla malo sam bio i auto-kritican na Blogopenu tako da mozes i videti u kom ce se smeru verovatno razvijati BlogOpen.

  Naravno sigurno ce biti uzeti u obzir sve vase kritike.

  @Flying_man
  Zaista ne znam zbog cega ne mozes pristupiti Blogowskom. Nacuo sam samo da ako si kod Beotela, izgleda da moja hosting kompanija blokira korisnike tog provajdera zbog ogromnog broja spamova koji se salju, a oni nista ne preduzimaju. Zaista mi je zao.. 🙁

 7. Nema frke Pedja, citam te na Blogodku. I ja zivim u nadi da ce u skorije vreme da dodje ADSL i kod mene. 😉

 8. @ Peđa, pa ne bih ja to propustila ni za šta na svetu 😉

  videla sam da si bio samokritičan, možda malo i previše…

  Samo napred sa BlogOpenom, i ako šta treba da ja mogu da odradim, samo viči. 😀

 9. Ja sam imala iste zamerke, ali pošto sam iz IT branše, meni je bilo zanimljivo. Uglavnom, preovlađuje pozitivan utisak. Pozdrav. 🙂

 10. @ spes, ma i meni je bilo interesantno, samo sam stvarno očekivala da će biti o blogu bar malo više reči 🙂 I da, u pravu si, najvažniji je taj pozitivni utisak koji definitivno preovlađuje, sve ostalo su ipak sitnice, koje se u hodu daju ispraviti. Pozdrav i tebi 😀

 11. Deda je beba-bloger na cucli..
  Kad sam se ja ukljucio,BlogOpen se dogodio vec,cini mi se..
  Sto se tice Rainovog komentara-i ja bih voleo da idemo skolskim autobusom.Ali evo da prebacim lopticu na starije:bice autobusa kad ga Mazoni doveze iz Stoktona ili Santa Klare(USA)…

  Salu na stranu, i meni se cini da cemo se mi iz Bora skupiti za neki kombi….
  Ako usaglasimo termine i imamo lovu u tom trenutku…Dobre volje imamo, siguran sam.

 12. @ Deda, do sledećeg BlogOpen-a prohodaćeš nam ti na blogu, ne brinem se ja, lepo ti je krenulo… A za dolazak ćemo lako, kad ima ko da dođe 🙂

 13. jest’ vama dobro 🙂

 14. Nego šta 😀

 15. […] jedan, dva, tri, četiriiii, pet, heeej, peti put ja na BlogOpenu. Jesam li već postala dosadna? Baš me […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *