3. decembar

je međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Ako pratite vesti, mogli ste poslednjih dana da primetite nagli porast broja onih koje se bave osobama sa invaliditetom. To je jasan znak da se ovaj dan približava, jednako koliko je jasno da ravnopravnosti nema, inače bi ovakvih vesti bilo cele godine, a ne bi ovoliko bile nakupljene baš ovih dana.

Izdvojiću ovaj interesantan članak u mnoštvu današnjih:
Ne postoje jednake šanse za sve

Brojke koje opisuju stav ispitanika nisu baš obećavajuće.

Nadam se da će generacije koje su danas deca koja u svojoj vrtićkoj grupi, u svom razredu u školi imaju nekog vršnjaka sa invaliditetom imati nešto drugačije mišljenje o mestu u društvu onih koje danas pominjemo.

5 thoughts on “3. decembar

  1. Pingback: uberVU - social comments
  2. ana says:

    pozdrav,
    moja tijana ima CP spastična dipareza. Ima dvije i po godine i ko zna koliko sam noći provela skačući po netu u potrazi za odgovorima, mogućnostima tretmana i ostalo. uglavnom Vi ste zaslužni da se odlučim i na omega masne kiseline. Bile su nešto skroz povoljne – naručila sam eye-Q preko neta, sa proizvođačeve zvanične web stranice, platila mastercard-om. Kutija 60 kapsula je koštala 6,8 funti – poštarina 14 tako da me sve u svemu jedna kutija koštala oko 12,5 EUR ( naručila 3 kutije). Stiglo je ( običnom poštom) za 11 dana. samo info za Vas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *