Posted on Leave a comment

Do pete godine

Pre nekih petnaestak dana sam odnela potrebnu dokumentaciju u Tiršovu (centar koji odobrava produženu negu dece nakon isteka porodiljskog odsustva), jer mi se odsustvo završava 14. februara (treći rođendan mog blaga).

Ja sve očekujem kad će me zvati iz Doma Zdravlja za lekarsku komisiju (tako je bilo prošli put) kad ono nikako da se neko javi.
Zvoni pre podne telefon i javlja se žena iz Tiršove, kaže komisija je donela rešenje do pete godine, ali nisu napisali od kog datuma počinje, i sad ja treba da nosim da oni to isprave. Ja u čudu, kakva komisija, kad uopšte nisam ni bila. Mislim se, šta me boli uvo, što ona mora da zna, kažem joj ja OK, doći ću u četvrtak jer sutra ne mogu.
Posle pola sata zvoni ponovo, sad zove žena iz lekarske komisije, kaže da joj treba taj datum, ja joj prepričam prethodni razgovor, a ona mi kaže da uopšte ne treba kod nje da dolazim, ona će poslati novo rešenje. Lepo me pitala za datum, ja joj rekla, i sve OK.

Sve u svemu, kao što sam i očekivala, imam odobrenu probuženu negu do pete godine. I to bez odlaska na komisiju, jedno cimanje manje.

Sad još samo da nađem malo vremena da položim neki ispit sa postdiplomskih u tom vremenu i biću na konju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *