Posted on Leave a comment

Javna rasprava o Nacrtu strategije za unapređenje inkluzivnog obrazovanja

Javna rasprava o Nacrtu strategije za unapređenje inkluzivnog obrazovanja romske i druge marginalizovane dece biće održana u zgradi opštine Novi Beograd, u ponedeljak, 22. juna, u 12 sati. O Nacrtu strategije govoriće Miloš Petrović, zamenik predsednika opštine, Dušanka Gačić-Bradić, rukovodilac programa „Save the children” UK – Program za Srbiju, Dragan Radovanović, koordinator projekta, i Svetlana Vlahović, koordinator Saveta za podršku inkluzivnom obrazovanju opštine Novi Beograd.

Opština Novi Beograd zaključila je Sporazum o razumevanju i saradnji sa međunarodnom organizacijom „Save the children” UK – Program za Srbiju, koji se odnosi na projekat „Inkluzivno obrazovanje romske i druge marginalizovane dece u opštini Novi Beograd”.

U okviru tog projekta formiran je Savet za podršku inkluzivnom obrazovanju, izrađen Nacrt strategije i Akcioni plan za unapređenje inkluzivnog obrazovanja. Nacrt teksta ove strategije usvojilo je Veće gradske opštine Novi Beograd, a posle javne rasprave tekst će biti prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

izvor: Beograd.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *