Posted on 1 Comment

Pružimo ruke

Akcija Pružimo ruke“Educa humana” i njen tim Number 1, uz podršku Uprave grada Beograda – Kancelarija za mlade Vas pozivaju na akciju “Pružimo ruke” – dan igre u prirodi. Akcija se održava u subotu 30. 7. 2011. godine, u Pionirskom Parku na Košutnjaku, Kneza Višeslava 27. Svečano otvaranje je u 9:30 h.

Akcija “Pružimo ruke” ima za cilj da članovima naše zajednice predstavi decu sa poteškoćama u razvoju, da im ukaže na njihove probleme, potrebe ali i mogućnosti. Želimo da građanima predstavimo ove male ljude koji, bez obzira na poteškoće, hrabro idu kroz život. Oni ulažu sve svoje napore kako bi učestvovali u svakodnevnim aktivnostima i sve što im je potrebno je razumevanje i podrška zajednice.

U cilju prevencije društvenog izdvajanja i izolacije, potrebno je aktivno promovisati jednakosti među svim članovima društva i kontinuirano pružati podršku deci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama u svim sferama života.

Akcija “Pružimo ruke” predstavlja samo jedan mali korak koji, sam po sebi, nije dovoljan da bi se ostvario cilj, ali više ovakvih koraka pomoći će nam da prevalimo put ka cilju.

U procesu rešavanja problema neophodno je konstantno pružati pozitivne stimulanse društvu, kao samom izvoru problema i deci sa poteškoćama u razvoj , kao žrtvama diskriminacije. “Pružimo ruke” predstavlja upravo to, jedan pozitivan stimulans koji šalje vrlo jasnu poruku.

Akciju “Pružimo ruke” organizuju polaznici treninga u okviru projekta „I najmanji korak je korak“ Centra za obrazovanje odraslih “Educa humana”, a cilj akcije je promocija socijalnog uključivanja dece sa poteškoćama u razvoju u normalne životne tokove.

Izvor: Educa humana
Ilustracija preuzeta sa sajta Educa humana

1 thought on “Pružimo ruke

  1. http://www.educahumana.org/vesti/98-saoptnje-za-javnost-akcija-qpruimo-rukeq

    Akcija uspesno prosla! 🙂 Bez obzira na losu vremensku prognozu i grmljavinu! Nadamo se reprizi uskoro i sa ove strane Dunava 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *