Posted on 2 Comments

Problematična, jesam li?

Odgovaram RainDog-u na komentar i upotrebih reč problematična.
Podsetih sebe na nešto. Onaj kolega iz prethodnog posta koji “računa na mene” za posao me je jednom prilikom nazvao “svojom problematičnom studentkinjom”.

Priča ide ovako.

Treća godina faksa, junski rok, ja prijavila 4 ispita sa namerom da ih sve položim (naravno ;)) i da palim za Pariz. Jedan od ispita Teorija saobraćajnog toka, pomenuti kolega je asistent.
Pismeni ispit, nije baš sjajno, nešto sam omašila, odlazim do njega da vidim koliko imam poena, da li da uopšte izlazim na usmeni ili ne. Kaže on 82. Ja zadovoljna, izaći ću.
Usmeni ispit posle dan-dva, profesor čita spisak, i ja imam 72. Jaaao, pa poludela sam neviđeno. Ajd’ da nisam išla da vidim pismeni, ali ovo, inflacija poena, e neće moći tako. Na usmenom postoji opcija da se upiše ocena sa pismenog bez usmenog, ili da se polaže usmeni za veću ocenu. Rešim ja da upišem sedmicu (kojom nisam zadovoljna nikako, ali Pariz me čeka) i da kasnije polažem ispit ponovo (i to je naravno moguće).
On nije na usmenom, ja pravac kod njega, da ga malo “propitam” na šta bre to liči, kako to juče ovako, danas onako! On tu nešto tuc-muc kao profesor pregledao zadatke (ma kako da ne!). Nema veze, kažem ja njemu da ću ja to ponovo polagati, i da se nadam da nećemo opet imati problem.

I ništa, zaboravila ja na to.
Apsolvirala, počela da nešto raduckam u okviru nekog projektantskog tima na faksu, i ono što najbolje znam da radim, upravo je iz te oblasti teorije toka. Jednog dana, šalje on meni neke studente, da im ja objasnim nešto. Objasnim ja, sve fino-krasno, i posle pravac kod njega. Lepo se mi ispričamo, k’o najbolji prijatelji.

Sledeći rok, prijavim ja ponovo Teoriju toka, položim i dobijem desetku, ali to sam uradila zbog sebe, čisto da znate.

Diplomski ispit, taj profesor u komisiji, on naravno prisutan. Odbranila ja, i posle na proslavici pričamo nešto, i on kaže mojoj mami:
znate gospođo, Ivana je moja problematična studentkinja“.
Ja ostah u čudu, ali nisam mu ostala dužna,
ma kakva ja problematična studentkinja, ti si problematičan asistent” 😉

Ajd’ sad vi meni recite, ko je tu problematičan? 😉

2 thoughts on “Problematična, jesam li?

  1. ma svi tiasistenti su problematicni kao mene pitas 😛

  2. hehe, da, možda si u pravu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *