Mrak

Izađoh malopre da se prošetam, i pre sam se vratila nego što sam izašla.

Zemun, Glavna ulica, načičkana sklepanim nazovi tezgama prekrivenim najlonom, prodaju se razni artikli sumnjivog porekla, a narod, kao da je poludeo. Joj što mrzim osmi mart i sve te glupe “praznike” nasleđene iz crvenog vremena. Mrak je, onaj mentalni.

A samo sam htela da procunjam po radnjama i potrošim malo para. I ne dadoše mi. Pobegla sam na Kej. Neka, tamo makar smoga ima manje.

U međuvremenu, pao je mrak (onaj prâvi), kad u mojoj ulici nema uličnog osvetljenja. Jednostavno ne radi. I mrak mrzim. Nije kasno, znam, ali neka mi je uvek nelagoda, sve se nadam naići će neki automobil, da mi malo osvetli put. Ulica je uska i mračna, a na pet je koraka od centra. I baš se bezveze osećam. Ulazim u stan i palim sva svetla. Volim svetlo, i da trešti na sve strane, ne marim za štednju večeras. Sutra ću.

27 thoughts on “Mrak

  1. Lang says:

    I ja mrzim te socijalne praznike i jezim se od takvih kupovina 🙁 Ti si bar imala gde da pobegnes, na Kej …

  2. Zajebant says:

    Jeste pobegla na kej….ali u kafanu. Sedi ona tako u staroj Kapetaniji i pijucka pivce. Posmatra kako talasi Dunava blago udaraju o obalu, dok se sleze pena sa pivceta 😀 😛

  3. Zajebant says:

    Da, da bila je to ona.Nisu je zvali “red Sonja – osvetnica”, mada je imala crvenu kosu, zvali su je jednostavno Iva ili ti Ana 4 guns 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *