Posted on 12 Comments

I… Ispitni rok

Junski ispitni rokPa da, evo i sa ovim postom kasnim, upravo zbog ispitnog roka.

Neko bi ko gleda sa strane pomislio, super, ispitni rok, nema posla, uživanjcija…

A zapravo je potpuno suprotno. Kad počne rok, onda kreće panika…

Prvo, poslednje nedelje bili domaći zadaci, to pregledaj. Onda po Bolonji, drugi kolokvijum, prvi ponovljeni, ko nije položio kad je trebalo. Sastavi zadatke, da budu ne budu teški, a i malo teorije treba. Onda usaglasi termin kolokvijumima, jednima ne odgovara kad i ostalima. Traži slobodnu salu, organizuj dežurne. Umnoži zadatke. Kolokvijum. Pregledaj kolokvijum. Za taj isti predmet posle ispit. Tri varijante: popravni drugi kolokvijum, popravni ceo kolokvijum, ceo ispit po starom programu. Sastavi zadatke, i teorije malo treba za bolonjce. Umnoži zadatke. Ispit. Pregledaj ispit. Uz sve to, konsultacije, uobičajeno 2h nedeljno tokom ispitnog roka prelazi u min 2h dnevno, na raznovrsne načine, u kabinetu, na hodniku, na ispitu, mailom, još jedino telefonom ne konsultujem. Onda usmeni. E to već zavisi kakav vam je profesor, može tražiti da budete prisutni sve vreme, a i ne mora. Ako ima puno kandidata, ispitivanje traje više dana.
I to za jedan ispit. A ko ima dva ili više? I lakše je onima na višim godinama, imaju manje studenata, kod nas, u proseku 200tinak studenata po ispitu. Divota.

Da ne zaboravim i dežurstva na drugim ispitima, njih 5-6 kako kome zapadne.

A junski rok, kakav je sad ima još i Prijemni. Ako ste imali sreće da vas nisu stavili ni u kakvu komisiju za Prijemni, imate samo dežurstvo za Probni prijemni. Tako vas prvo pozovu. Onda kad to prođe, dobijete naknadno poziv za sastanak u vezi dežurstva za Prijemni, za koji ste mislili da niste dežurni, jer niste dobili obaveštenje.

I tako…

Ispitni rok je divaaaaan.

12 thoughts on “I… Ispitni rok

 1. Ma sta je to za tebe, caskom ces ti to 🙂

 2. Sad ce kraj i tome i posle neces imati o cemu da kukas hihi 🙂

 3. Pa barem neće kukati do septembarskog. 😀
  Oktobar ovog puta neću da pominjem :mrgreen:

 4. @ Lang, da u pravu si… 😉

  @ Zmajček, gde si ti video da ja kukam?

  @ Suske, a biće garant i oktobar II 😀

 5. znam kako ti je, kod mene deca otisla a posao preko glave, 100% vise posla imam sad nego kad su deca tu…..nego sreca sto nije vrucina, pa nekako lakse se radi….
  sa srecom…

 6. imaš pravo Deda, sva sreća pa nije vrućina :mrgreen:

 7. Ih, toliki sudenti, ne može biti teško :mrgreen:

 8. Ja prozivljavam ispitni rok takodje stresno, ali iz pozicije studenta. Od sada cu definitivno da imam razumijevanja i za asistente i profesore. Samo… kakav je to bolonjski sistem sa 200 studenata? Zar “bolonja” ne propagira male grupe?

  Ne daj se i u svakom trenutku znaj da sve te stvari koje radis i u koje ulazes toliko truda imaju snagu da stotinama studenata promijene dan. Jedan asistent je jednom bio lose volje i “skrsio” je na mene bez razloga… Ja sam njemu jedna od stotinu studenata, a on je meni jedini asistent gramatike, tako da je to imalo uticaja na mene.

  Samo naprijed. Proci ce i ovaj rok (:

 9. Pa male grupe za vežbe, mada ne baš ni tako male, nema dovoljno asistenata. Male grupe, pa sto puta pričaš isto, tako to izgleda sa ove strane 😉 A ima još i onih starih pre-bolonjaca …

  srećno tebi bilo

 10. E, vala, neka jednom i vidim da i neki profesor kuka zbog ispitnog roka! :mrgreen:

 11. Nisam imao pojma da radis na fakultetu… Super 🙂 Inace ja sam se bas raspao ovaj ispitni rok, mnogo je vruce i imam gomilu nekih obaveza tako da nista nisam dao i jurim poslednju sansu

 12. @ Aurora, ma ko kuka?

  @ Eniac, sad znaš 😉 ajd pa nek ta poslednja šansa bude iskorišćena…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *