Protiv pušenja

Danas je nacionalni dan bez duvanskog dima.

Znate li koji je najefikasniji način da neko nikad ne počne da puši?
Tako što se nekome koga voli nešto vrlo loše desi zato što puši.

Moj otac je pušio 3 pakle drine bez filtera, i umro sa 49 godina.

Želite li da svojoj deci tako nešto priredite?

12 thoughts on “Protiv pušenja

 1. RainDog says:

  I’ll Take My Chances.
  Imam 48 godina i pušim tri kutije Drine bez filtera.
  Dobro, znam da sam morbidan.
  U principu nemam ništa protiv ostavljanja duvana i čestitam svakome ko je to uradio jer je uradio nešto dobro za sebe i sve oko sebe.
  Samo me nervira ta fora sa Danom ovoga, Danom onoga…

  • Ivana says:

   @RainDog
   a zašto te nervira?
   to mu dođe kao jedan dan da se promoviše neka ideja, makar ona bila samo upoznavanje sa nečim, podizanje svesti da nešto postoji

 2. Džejn says:

  Otkad znam za sebe, moji roditelji su pušači. Baka sa kojom sam odrasla je takođe pušila. A i stariji burazer je počeo relativno rano, sa 16 godina. Uprkos tome, nikada u životu nisam povukla ni dim.
  Iako mi je duvanski dim smetao (smeta i dan danas), mojim roditeljima nikada nije palo na pamet da ga batale, barem kada sam ja u blizini. Molila sam ih, preklinjala – ali bez rezultata. Pušači ipak imaju tu crtu sebičnosti u svom karakteru. Čini mi se da su, iako svesni opasnosti pasivnog pušenja, svoj plezir i uživanje stavili na pijedestal, a sve drugo prepustili “višoj sili”… U fazonu, “ja ću da pušim kol’ko hoću, a ako ti fasuješ astmu ili ono najgore – jebiga, nije do mene”.

 3. Plava Baklava says:

  Evo jednog bivseg fabrickog dimnjaka 🙂 . Prestala sam zbog najjace motivacije na svetu: zbog deteta. I presrecna sam sto u kuci nista ne smrdi na ustajali duvanski dim, sto moje ruke ne smrde na cigarete, da mus e zeludac prevrne kad ga pomilujem, a ja se kao nepusac osecam extra dobro i slobodno. Nema onih stanja panika: jeo, bez cigara sam…ovde ne sme da se pusi itd…. Milina, preporucujem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *