Posted on 3 Comments

Teško je biti drugačiji

Knjiga Jasminke Petrović "Teško je biti drugačiji"Kako iz  medija saznajem, prema knjizi “O dugmetu i sreći”, spisateljice za decu Jasminke Petrović, biće premijerno izvedena predstava “Miljakovac tj. Novi Zeland”, 8. februara u Malom pozorištu “Duško Radović”.

Evo dela teksta iz Blica.

Ovo je vaše treće delo koje će biti dramatizovano. Glavni junak je dečak koji boluje od cerebralne paralize.

– Ideja da se od ove knjige uradi pozorišna predstava potekla je od NO CRID (Centar za razvoj inkluzivnog društva). Danas je teško imati drugačije patike, a kamoli imati drugačije telo. Stavovi okoline prema osobama sa cerebralnom paralizom vrlo su značajne za njihovo uključivanje u društvo. Znatiželja, čuđenje, strah, odbacivanje ili sažaljenje povređuju i ljute kako decu s invaliditetom, tako i njihove roditelje. Čak i kad okolina nema negativan stav, često dolazi do nesporazuma i neprijatnosti. Stereotipi i predrasude najdelotvornije se razbijaju tačnim i potpunim informacijama.

Fotografija preuzeta sa Yu4You, tamo možete knjigu i da poručite.

3 thoughts on “Teško je biti drugačiji

  1. […] This post was mentioned on Twitter by zubarica and webkomsija, Ivana Jovanović. Ivana Jovanović said: Novo na Blagu: Teško je biti drugačiji http://goo.gl/fb/uaOjM […]

  2. Teško je biti drugačiji u svakoj sferi života, no iskreno se nadam da će predstava biti jasna svima koji je budu gledali. Za knjigu nisam znala, ali sad me i te kako zanima.

    Nadam se da ste ti i malecka dobro. <3

  3. […] janavi Najava predstave koja se ne propušta!  Teško je biti drugačiji […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *