Posted on 9 Comments

Decenija blogovanja

10 godina BlagaNa današnji dan pre ravno deset godina nastao je ovaj blog. Bez bilo kakve namere i vizije, jednostavno sam pisala da ne zaboravim, pisala da sebi olakšam dušu.

Bilo je perioda sa više i manje aktivnosti na blogu, perioda besplatnih blog zajednica, međunarodnih, lokalnih iz susedstva, naših domaćih, i konačno sopstvenog domena.

Neki od perioda iz blog zajednica doneli su mnogo zajedničkih postova, druženja online i offline, i taj mi je period ostao u najlepšem blogerskom sećanju. Prelaskom na sopstveni domen sam se osamila, tek ponekad imala nekog gosta blogera, i ubrzo se razmena mišljenja sa foruma blog zajednice preselila na društvene mreže. Vreme je postalo brže, postovalo se kraće i sve češće na mrežama, a sve manje na blogu.

Društvene mreže su pojele ovaj blog.

Lakše je i brže napisati tvit, kratki status i link na fejsbuku nego smisliti, napisati i oblikovati post za blog. To zna svako ko je nekad probao da napiše post. Nije to baš samo sedneš i napišeš, koliko god se jednostavno činilo.

Kriva sam, priznajem. Tamo me ima, ovde me nema. Nije to nikakvo opravdanje, znam, mnogi su svoje blogove održali i u vreme brzih društvenih mreža.

Možda bih mogla da ovo mesto ponovo probudim, i napravim ga boljim nego što je bilo u poslednjih godinu-dve.

U međuvremenu se u našim životima izdešavalo ponešto lepog.
Sebe neću mnogo da pominjem, lepo mi je, ako me znate, onda znate i to.
Vanja je iz vrtića prešla u Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, malu grupu velike dece koja je sjajno prihvatila, i defektologe i celu ekipu Boravka koji su baš kako su ih opisali i preporučili iz vrtića.

10 godina

Fotka saobraćajnog znaka uslikana danas pod neverovatno nepovoljnim okolnostima, sunce pravo u oči, a ideja dobijena iz knjige 1000 signs koju bih mogla da vam pokažem kroz neke postove.
Fotka sa svećicama preuzeta odavde.

E pa neka mi je srećan deseti rođendan Blaga.
Čitamo se i dalje, nadam se.
Najmanje još ovoliko.

9 thoughts on “Decenija blogovanja

  1. Ne znam da li sam oda prvog dana kod tebe na blogu, ali znam da ga rado i redovno citam. I tvoj i mnoge druge (tu i moj blog spada) su pojele drustvene mreze i lakoca komentarisanja statusa za razliku od neverovatne muke ostvaljanja traga u vidu komentara iza blog postova.
    To je sto je.
    Godine i vreme ce doneti opet nesto drugo, interesantno ali ce ono sto pisemo ostati kao trag za sve one koji nalete sa pretrazivaca ili namernika.
    Srecna ti blogogodisnjica i destlece bloga. Zelim ti jos nekoliko decenija blogovanja i da ti uvek bude lepo i off i online. Da nam nije ovih blogova i nase dobre volje bili bi siromasniji za predivno poznanstvo i druzenje u online svetu sve ove godine. Radujem se sto te citam i sto te poznajem.
    SRECNO!
    #ljubav, muzika i sve nesto lepo…

  2. Dug ste put prešle vas dve za ovih deset godina. Ja et pratim i na blogu, i po društvenim mrežama. Važno mi je da znam da ste dobro, gde god da to vidim :*

  3. Neki su jednostavno bili, biće i ostaće “ti neki” srcu dragi, ma šta da se desi.
    Drago mi je da vas znam.
    Srećno! U svakom mogućem smislu. :*

  4. Srecan srecan! 🙂

    Meni je pre neki dan bilo 5 godina blogo-godisnjice. Divan osecaj, osvrnuti se nazad i videti sta sve jedan licni cosak interneta moze da donese. Samo neka su nam zivi i zdravi ti nasi blogovi, mozda im se jednog dana i vratimo kao nekad 🙂

  5. Da svaka naredna bude jos srecnija 🙂 Poljubac za dve velike devojke :-*

  6. Pre desetak godina tvoj blog (uz dedabor) je bio jedan od prvih koje sam čitao sa ovih prostora – kao mladi student psihologije bio sam očaran snagom i spremnošću da se radi na sebi, i kad je dobro, i kad je manje dobro. Zbog svega i svačega, prestao sam da pratim ovo mesto. A sada, kada sam već neko vreme i sam roditelj i rešio da probam da pišem o svojim iskustvima, vraćam se ovde i vidim da ovaj blog živi već toliko! Svaka čast i sve najbolje!

  7. Svaka cast,10 godina uopste nije malo.Treba se bas posvetiti tome.Ja imam blog 2 godine i vec mi ponestaje ideja o cemu da pisem dosta cesto,ne mogu da zamislim sta ce biti kada bude 10 godina.

  8. Ja se bavim blogom oko 4 godine no u zadnje vrijeme sve manje vremena i ideja za pisanje imam.

  9. Sve cestitke! Sve je manje pravih old style blogera… Cast izuzecima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *