Posted on 7 Comments

Boginje?

Eto mog najvećeg straha.

Jutros odvedem Vanju u vrtić, i pita me sestra (medicinska sestra koja dočekuje ujutru decu) da li je Vanja preležala neke boginje, pojavile su se. Nije, kažem ja, i toliko se sludim da nisam ni pitala o kojim je boginjama reč. Ne znam ni da li je dete iz njenog dela vrtića (koji je odvojen od “običnog” vrtića), da li je iz Vanjine grupe ili ne. Sva sam se sludela, totalno. Uverava me žena da je bolje da preleži što ranije, ok, znam ja sve to, ali opet… nije mi baš svejedno.

Pročitajte više o
Varičelama (ovčje boginje, vodene ospice)
Rubeolama
Morbilima

I Eto, ja se sve nadam da je većina dece njenog uzrasta vakcinisana protiv Rubeola i Morbila, i da nisu te boginje u pitanju… Vreme će pokazati.

7 thoughts on “Boginje?

  1. Ma opusti se bre. Nije nista opasno. Moj klinac je skoro imao zecetitis, imas o tome na blogu, i proslo je bez problema. Ja sam se bio istripovao jer ja nisam prelezao ni jedne boginje pa sam mislio da ce da me uhvati ali me je ipak promasilo.

  2. Ma ni ja nisam preležala, samo morbile… 🙂

  3. Držimo vam fige :-*

  4. Malo je off-topic a malo i nje… Elem, kad sam bila klinka gledala sam neki jeziv domaci film “Variola Vera”. Jao, i sad kad ga se setim, podidje me jeza… Ok, kapiram ja sada kakve su to boginje bile, ali i dan danas imam pravu fobiju kad su BILO KAKVE boginje u pitanju… 🙁

  5. A ja vodio decu kod druge dece koja imaju boginje, samo da pregrmimo to…
    Evo tek pre par meseci oba deteta odlezala ovcje boginje….
    A ja zvao moju kevu da je pitam dal sam lezao boginje,a ona kaze kako uspesno jesam boginje, a da sam ostao ovca…
    Samo opusteno…

  6. Bogami varičele znaju da naprave problem, ako se ne preleže na vreme. Ti verovatno znaš mnogo više od nas o neželjenim mogućim posledicama koje mogu da zadese Vanju kada su boginje u pitanju, negde si o tome pisala, nego što znamo mi. Ali mislim da bi konsultacija sa lekarom, ponovo, bila dobra.
    Ja sam ih preležala sa 25 godina i ne bih da pričam o tome. Uopšte nije naivno, i tvoj strah je opravdan, ali bi možda za Vanju bilo bolje da to bude što pre.
    Izvini udavila sam te.

  7. hvala vam svima
    znaaam ja da je bolje da ih sad preleži, ali opet… šta znam, bolest je bolest, pa ako ne mora… no, na to ne mogu da utičem, tako da, malo sam se iskulirala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *