Zubić

E pa lepo. Ostasmo bez prvog zubića. Klimav je on već nekoliko dana. Jutros se “pohvalih” u obdaništu, rekoše mi da joj ga izvadim, da se ne klima za džabe. Pomislila sam da ćemo muke imati. Kad ono ništa.

Dobro, nije baš da nije ništa, još od pre jedno tri nedelje primetim ja da se nešto nećka da peremo zubiće. U to vreme je nešto kašljala, pa sam pomislila da je boli grlo možda. Posle nekog vremena, primetim da taj kec dole desno stoji pod nekim čudnim uglom. Shvatih odmah, ispadanje u najavi. I tako večeras, pred kraj tuširanja rešim ja da probam da joj ga sama izvadim. Nije baš Vanja oduševljena da joj zagledam šta ima u ustima. Nikad nije bila, pa ni sad. Jednom rukom pridržavam joj glavu otpozadi, jer se ona izvija unazad, pokušavaljući da “pobegne”. Nekako uspem da joj otvorim usta, napipam zubić, uhvatim, i hop, ispade za tili čas. Naljuti se Vanja malo, više zbog mog “nasilnog” otvaranja njenih usta, jer ona to- za Boga – ne voli, kako li to još nisam ukapirala, nego zbog same akcije da zuba više nema. Par kapljica krvi ostaše na peškiru kojim smo brisali lice. Toliko o ispalom zubiću.
I ne samo da je zubić ispao, već niče iza njega i novi.

Ajde sad, brzinski, šta se radi kad ispadne zubić?

Tooth Fairy?

Toga nije bilo u moje vreme, ja se sećam da sam bacala zubiće preko terase, da mi… Hm… Šta ono beše? Brzo izniknu novi i popune smešne rupe? Da budu beli i zdravi?

(ovo je jedna od retkih stvari koje su nam “na vreme” kalendarski)

13 thoughts on “Zubić

 1. Suske says:

  Eto, sad ću ja da se isčudjavam, ali šta ću. Koliko sam upoznata Vanja i moja Nata su rodjene sa nekom razlikom od 20-tak dana, ali to znači da će baš u isto vreme da im ispadne i prvi zubić. Ali eto poklopilo se.
  Mi smo zubić morali da vadimo kod stomatologa, pošto je novi već nikao i to pored mlečnog.
  Vanja je ipak bolje prošla.
  Ja ne znam šta se radi sa prvim zubićem, ja sam ga umotala u papir i stavila u njen dnevnik, koji joj pišem od rodjenja. Pratim temu možda ima neko neku ideju šta sa njim.

 2. Gaga says:

  Epa sad treba u posetu da vam dodje vila zubic 🙂

  Ona obicno dodje preko noci, pa ispod jastuka ostavi neki mnogo lep poklon…
  Nama tako dolazila za prvih 5-6 dok se mama nije dozvala pameti pa je oterala hahahahaha

  A vidi mom Vuku jos nije izasao zubic,nit se neki klati, a on je stariji od Vanje,a Iki je izasao prvi sa 5,5 godina, jos dete pricalo kako mu izasao zub a mi mu nismo verovali..kad ono…:)

 3. Ivana says:

  Znači jastuk… Tu onda definitivno imamo problem, ne spavamo na jastuku, on nam služi za izbacivanje iz kreveta. No, smislićemo nešto, stiže danas Vila Zuba da donese nešto fino. Moraće to da bude nešto što Vanja voli najviše, recimo, knjižiceeeee… 🙂

  @ Z, E pa sad će da ispadne da se opet izvlačim, stig’o FA, al donosilac FA zaboravio gajtan 🙂

  Moram danas da ga negde iskopam, pa će biti i fotki. Možda uspem nekad da popravim tog keca 😀

 4. Lang says:

  Dal’ je zubic vila donela Vanji knjizice 😉

  Mi smo sa vadjenjem prvog zuba prosli jako lako, sam je ispao bez cimanja i mlacenje, samo je dosla jedno jutro i rekla, nema zubica (bio je na majci ispao da ona nije ni primetila) :-)))

 5. orpheus says:

  zubić ispod jastuka uveče, a umesto njega parica ujutru.
  ili
  ako se ne varam kad sam bio dete bacali smo ih na krov i govorili “vrano, vrano, nosi koštani donesi gvozdeni” ili nešto slično.
  Uglavnom, čestitam prvi izvadjeni zub.

Leave a Reply

Your email address will not be published.