Ne hvala, neću nazad

Ovo je jedan potpuno lični utisak od malopre.

Vraćam se kući iz vrtića, vidim ima nešto u sandučetu, otvaram, kad ono jedan tri-fold letak, kao pismo, šatro na kućnu adresu (koga li će samo da prevari) od jednog od predsedničkih kandidata.
Nisam još ni otvorila, vidim od koga je, i razmišljam se da li da ga iscepam i bacim. Uzmem ga ipak. Penjem se do stana, otvaram prvi od tri dela, čitam prvu rečenicu ispred vrata. Kaže:
“…upućujem ga direktno na Vašu kućnu adresu, jer direktan je i način na koji iznosim svoje mišljenje, kao i princip kojim suštinski poštujem Vaše mišljenje i Vaš glas”
Ahaaaa, kako da ne.
Smejem se u sebi, otključavam vrata, otvaram dalje, vidim potpis kandidata.

I tad shvatih zašto sam oduvek znala da za njega i njegovu opciju neću da glasam.

Rukopis nagnut ulevo, kao da stremi unazad.

Hvala, neka, ja bih ipak napred.

11 thoughts on “Ne hvala, neću nazad

 1. I2U says:

  Ivana, svi oni imaju placene termine na B92. A u vreme kada si pisala, ja ih bas gledao, i da znas da je bio mix. Malo jedan malo drugi.
  Sve u svemu, gurajmo samo napred.

 2. I2U says:

  A neeeeeeee! Ja sam svim strankama uputio telegram obavestenja, da ne zelim da svoju kucnu adresu nikakva pisma niti cestitke. 🙂

 3. I2U says:

  Ivana, nije valjda da je samo nas cetvoro ili petoro prezivelo strasni sud? – sta dalje – oce li postojati ovo ili nece. Tebi se obracam jer znam da si ti bolje upucenija od mene, ipak si nekada bila zamenik urednika.

 4. I2U says:

  Aaaaaaa, sad sam se nasmejao.
  Pa ako nema oces-neces, sta ima?

  Ili kako pravnici vole da kazu preformulisi pitanje. Pa evo, pitam, hoce li neko voditi racuna o nama prezivelima ili i ti vec planiras da odes u komercijala (.com). Iskreno, ja nemam namere da se komercijalizujem, jer od mog blog-a nema leba da se najedem samo bi mi bili rashodi veliki, a prihodi ravni nuli. 🙂

  I oce li ili nece? Ne postoji izmedju odgovor

 5. Ivana says:

  Pa lepo brate, ako se sećam, reč je o reklami. Hteo-ne hteo, sačekaće te u sandučetu, nema veze što ti nećeš (ili hoćeš) tako ti je to…

  za ovo drugo, javni se na mail, imaš u sidebaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *