Posted on 2 Comments

BlogDay 2009

janavi/Blog/Baneri/blogday2009.jpg

Ove godine evo me ponovo sa BlogDay postom.

Preporučiću neke blogove koje mi je Twitter (re)otkrio. Neki su skroz novi, a drugi su sve samo ne novi.

Evo ih, azbučnim redom (url-a):

Avramov bRlog
Nemanju mi je odavno ‘donela’  Skrabalica, još iz vremena nastanka AVrAmTAR-a. Onda mi se ‘zagubio’ pa ga je Twitter vratio. Mnoštvo korisnih IT alatki i saveta, kao i simpatičnih životnih pričica. l totally cool reklama u ćošku, na koju nikad nisam kliknula (izvini), al me uvek privlači da je odškrinem.

Dijicina blogoreja
E Dijica je skroz nova blogerka, ponikla sa Twittera. Tek će da se pokaže i dokaže.

Najdrvenija advokatska e-kancelarija
Drvena je tu već neko vreme. Ja sam prvo mislila da je ona stvarno advokat. Onda, na Twitteru shvatih da nije, da je devojka od reči i knjige. I onda mi se još više dopala, što sebe ne naziva advokaticom/akvokatkom, kako li se već to kaže kad se veštački insistira na rodnoj ravnopravnosti u  jeziku.

Džangrizanje jednog Nadžaka
Kako sam o sebi kaže: “Ekletantan egzemplar ortodoksnog džangrizala”. Oštro pero uvek je interesantno, nestrpljivo čekam šta će sledeće da nadžangriza. Od skoro je tu sa ovim džangrizanjem, al’ ga znamo od ranije sa Kutlače.

Zapisi
Još jedan interesantan IT-ovac meni prepoznatljiv po lokalizovanoj terminologiji za nešto za šta većina nas nestručnjaka koristi izraze u izvornom obliku. Deluje ponekad čudno, ali to je samo zato što smo nenaviknuti. Ovo nije samo blog, ima tu mnogo korisnih stvari koje  mi mali možemo da iskoristimo, a i mnogo onih koji su za nas ‘španska sela’. Kupio me Azbukom, Matematikom i Engleskim za male školarce.

Autore preporučenih blogova ne poznajem, ali se nadam da će na sledećem BlogOpen-u krajem nedelje neki, a možda i svi, biti prisutni, pa da se iz virtual prebace u real world.

Do tada, pozdravi i preporuke.

2 thoughts on “BlogDay 2009

  1. počastvovana sam! hvala! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *