Banini… al’ za malo

Pre nekoliko nedelja LoveLeyla na twitteru javi da je kupila nove Banini kekse. Oduševim se ja tu naravno, jer sam stare Banini kolače obožavala, i ponadam se da su isti. Nisam mogla da se setim naziva onih starih, pa nisam uspela na net-u ni da pronađem sliku onih starih kolača, da, ono su bili kolači.

Pre par dana, natrčim slučajno na ove nove Banine, tek su se pojavili, i kupim po dva pakovanja od obe vrste koje su se pojavile. Dva pakovanja zato što Vanja kad vidi nešto slatko, pa još novo što ranije nije videla, nema šanse da pored nje neko drugi bilo šta proba.

I razočaram se. Potpuno. Ovo su keksi, skoro pa najobičniji, ništa ih ne izdvaja od ostalih sličnih keksa. Mrvljivi, ni Vanji se nisu naročito dopali. Blage veze nemaju sa onim nekadašnjim kolačima.

Jedino u čemu su mi stari pomogli, jeste da se prisetim starih naziva, i pronađem one stare, fantastične. Evo ih, za ove mlađe drugare, koji ih se verovatno ne sećaju.

Slatki oblaciZlatni cvetovi

Tamni vragolaniNežne simpatije
Fotografije preuzete odavde.

I na kraju reklama. Uživajte u gledanju i slušanju, kad već ne možemo u klopanju.

naslov © момсаб

Pretraživali ste:

  tamni vragolani (139), banini tamni vragolani (107), tamni vragolani recept (71), kako sam obradovala majku sastav (61), tamni vragolani banini (56), nezne simpatije (47), banini recept (44), banini nezne simpatije (39), banini (34), banini tamni vragolani recept (31)

25 thoughts on “Banini… al’ za malo

 1. Marija says:

  Ijaooo, potpuno sam zaboravila na Tamne vragolane, moje omiljene! I ja naleteh na ove nove pre par dana i od tad ih kupujem svakodnevno (mogla sam lepo odmah da kupim celu kutiju, a ne da ovako svaki dan trčkam do radnje 😉 ).

 2. Suske says:

  Videla sam taj Jelenin twitt i čekala trenutak kad ću otići do Niša do nekog mega marketa.

  Sad sam razočarana. 🙁

  “slatki bolaci” su mi bili omiljeni 😉

 3. LoveLeyla says:

  evo me 😀
  stucala sam pola dana i odmah pomislila da me neko online ogovara 😛
  Meni su novi oblaci fini. To verovatno moram da zahvalim svom losem pamcenju pa ne mogu da ih uporedim sa starim izdanjem.
  Cini mi se da bih sad dala 1000din. za jednu kutiju tih starih samo da bih se podsetila ukusa i uporedila sa novim. Ako neko ima u zamrzivacu… mozda moze da zaradi 😀

  • Ivana says:

   hihihi štucala 😀
   ijao, pa naravno da se ne sećaš ukusa, kad si devojčica :*
   ja se samo nadam da će možda ipak nekad početi ponovo da ih proizvode 🙂

 4. Suske says:

  Kod Gage?

  Znači Bor postaje grad 😆
  Nije mi ni palo na pamet da tražim, nikada nema novih stvari omah …

  Moram da ih probam, kakvi god bili 😉

 5. Gaga says:

  Joj bre, a meni se sviđaju i ovi novi. Ja volim tako prhke i sipkave. Ma čini se tebi da nisu isti, to što ih nisi odavno jela ha ha ha :))))

 6. Gaga says:

  E zaboravi’ da kažem SusKI 🙂
  Od sad će kod Gage uvek da budu nove stvari. Malo nas jedino zeza ova Milka sa ćebencetom, to izgleda ipak ide samo u glavni grad. 🙂

 7. Milica says:

  Ijaoooo, nezne simpatijee….. I jos jedni, oblik kao piskote, ali se mrve, a na krajevima neki beli preliv…. Mmmmmm, hocu ponovoooooo

 8. G0230 says:

  Samo da obavestim sve sladokusce da je na tržištu Vaš omiljeni kolač….uz još dve varijante, Voćne poljupce i Tamne vragolane… Prijatno

 9. bigor says:

  Ovi novi nisu losi, sta vise dobri su, mada oni iz devedesetih su bili ne prevazidjeni.

  Ovu pricu sam ja cuo od ljudi iz Kikinde:
  Banini je kupio (ne i platio) licencu od nekih francuza za ceo taj asortiman i iskoristio 90te (sankcije) da pravi, distribuira i prodaje. Kada smo konacno usli u neke medjunarodne institucije, Banini je konacno morao da plati za tu licencu tako da je fabrika skoro bila ugasena tada i taj asortiman je nestao.

 10. Maja says:

  Ja ih obozavam i secam ih se.. priznajem da nezne simpatije nisu iste ko nekada, ali i dalje su odlicni.. mada ove cvetne nikad nisam ni volela.. inace tajna: u kikindi su lepsi! 😀 verovatno su sveziji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *