Posted on 8 Comments

Za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice

Za sad je to vest, svi mediji o tome javljaju.

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je konkurs za podršku razvoja usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice, čija je vrednost tri miliona evra.

kaže RTS

O tome javljaju i Politika, B92, Studio B, Kurir

Hajde da vidimo koje će usluge država prepoznati kao prioritet, i šta će uspeti da se uradi sa ovim novcem.

RTV saznaje da u Srbiji dnevne boravke u 45 opština koje ih imaju, koristi svega 1114 dece, od oko 45000 koliko je procenjeno da i Srbiji ima dece sa smetnjama u razvoju. A gde su ostali?

8 thoughts on “Za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice

 1. Mene interesuje aplikacija za ovaj konkurs, pa te molim ukoliko dobijes info da mi prosledis direktno na mejl. Hvala ti unapred.
  Deka 😛

  1. Važi Deko 😉

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Dragan Radović, Ivana Jovanović. Ivana Jovanović said: Novo na Blagu: Za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice http://goo.gl/fb/tUs3h […]

 3. i mene takodje 🙂

 4. Ja već treću godinu vodim jedan takav projekat, ali prvi put sada čujem za ovo. Pridružujem se “mailing listi”. Unapred hvala!

  1. ja samo redovno pratim vesti vezane za ovu temu, čim (i ako) bilo šta saznam, javljam svima, bez brige 🙂

 5. […] obeležavanje dana osoba sa invaliditetom, opet mnogo više pominjanja u medijima: Rastimo zajedno, Raspisan konkurs za podršku porodicama dece sa smetnjama u razvoju, Kako žive deca sa smetnjama u razvoju u […]

 6. Moje ime je Aleksandra Majstorović, nezapošljeni biolog po struci, majka dve devojčice Ane 5 godina i Marije 2.Marija ima Dg F84, Disordines evolutionis pervasivi, u ponašanju postoje elementi autizma, ali sad se sumnja i na CP, a nalaz MR mozga ću dobiti u utorak pa ću nadam se približnija biti konačnoj Dg.Sve u svemu, negde nađoh sličnosti sa Vama, intelektualka u zemlji Srbiji, majka devojčice sa p.p.

  Pozdrav iz Novog Sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *