Posted on 25 Comments

Nalepnica

Vraćam se jutros iz vrtića, kad ispred ulaza vidim reklamu. Ali ne bilo kakvu reklamu. Reklamu za sajt. Kad ne padoh od smeha.

Ok, možda ja nisam neki stručnjak za marketing vebsajta (bolje rečeno nisam nikakav) ali lepiti okolo ‘reklame’ sa url-om sajta i očekivati od toga veću posetu!?

Reklamiram se
I mislim se jutros, da l’ da twittnem ovo, kad se setih da imam još sličnog materijala,  ista je vrsta, samo lokacija druga.

Bus, 17-tica, negde proletos. Prvo je reklama bloga, nalepnica na prozoru, a drugo (bilo mi malo daleko, a i slikano je telefonom, pa se slabo vidi) je reklama za jedan od postova na tom istom blogu.

Blog reklama Post na blogu

Tako, samo sam htela da sa svojim virtuelnim prijateljima podelim ovu ingenioznu ideju reklamiranja sajta, pa možda se neko okoristi.

Ko pogodi lokaciju koja se vidi kroz prozor busa, vodim ga na kafu.

I još nešto. Ako budete zvonili na interfon (četvrto dugme u prvoj koloni) Vanja će očekivati da je vodite u šetnju.
Da l’ da idem sad da štampam nalepnice?

25 thoughts on “Nalepnica

  1. imaš kafu 🙂

 1. Prvi sajt, jos i nekako da se zapamti (btw, nesto im ne valja sa sajtom 🙂 ) a ovaj drugi… mislim, sta reci? 🙂

  Kad napravis nalepnice – javi kako ide sa posetama. I javi koja je velicina odgovarajuca :p

 2. Eh, da ne zaboravim: mogla bi staviti one “dugmice” TWEET THIS 😉

 3. Da, dobro si mi rekla to za dimenzije nalepnica, moram da isprobam nekoliko 🙂

  Staviću, obećavam 🙂

 4. Nateralo je tebe da napišeš post o tome, što samo po sebi znači da je kampanja uspela, kad i tome dodaš ko je sve pročitao post, pa se i eventualno zainteresovao da vidi šta ima na ovim adresama – i eto čoveku posete …

  1. @ RedDevil, hm, uspela kampanja? pa nisam baš sigurna. Ok možda, jedna poseta od koliko? 20, možda 50 jedinstvenih poseta, ne bih rekla da je Bog zna šta. A možda, jer sigurna sam da nisu svi ni išli da vide sajtove. Ja nisam 😉

 5. Ja koliko ujutru idem da lepim po autobusima i haustorima 🙂

 6. Ja planiram reklamnu kampanju flayerima za novi projekat koji startuje 1. septembra. Ne znam da li je to isto kao nalepnice, ali u svakom slučaju, znaću na ličnom primeru da li je to dobra offline kampanja ili ne.

  1. @ RainDog, mislim da je to ipak malčice drugačije, sigurno na flajeru neće pisati samo url, a i to je nešto što imaš sa sobom, a ne da moraš da zapamtiš kad vidiš negde na ulici 🙂

 7. Da, u pravu si. Ipak je drugačije.

 8. Reklama je reklama 😉
  Da li je na slici slucajno Stari Merkator?
  Dolazim da vodim Vanju u setnju .
  Ljubac, Bebili

  1. Jeste, piše u prvom komentaru, Fly pogodio.
   Nema veze, dođi, čekamo te 🙂

 9. @Ivana, nisam ni ja “otišao” da vidim link … ali neko svakako jeste …
  Ne preporučujem ni ja ovaj sistem reklamiranja, šta više napravio je sebi kontra-reklamu, jer smo mi “ismejali” ovaj vid offline kampanje … ali par poseta je nekako i isčupao… što nažalost nema efekata na duže staze..

  1. @ Red Devil, u pravu si, nema dogoročnih efekata.

 10. Heh… uslikah i ja pre neki dan jednu neobicnu reklamu, dok sam cekao bus (imenovani “Krox” je tu odmah iza):
  Reklama

  1. Ijaaao Ž.!!! Što ti je lep trotoar, a i šaht 🙂
   A i kafa verujem nije loša, kad je zgužvana čaša bačena zajedno sa opušcima. 😉
   Ova tvoja reklama mi se više dopada, al ima falinku, url (joj fali) 😛

 11. Nije ovo moj kraj, kod mene je sve lepo i cisto! 😛

 12. Mislim da je ovo ok reklama a da moze biti efikasna samo u slucaju da preplavi grad i na odredjeni nacin udze ljudima u oci i usi… Siguran sam da ce odredjeni broj ljudi privuci da otvore stranu koja se reklamira, ali ako odmah u startu ne privuce paznju, nikada vise nece otvoriti i pride imace losu reklamu … Znaci, ima dva kraja svako reklamiranje..pa i ovo…

 13. oazi kad sam previdela prvi komentar…(fali mi onaj smajli sto se stidi)
  nema veze, doci cu vam ja na kaficu i idemo u setnju 😉

 14. Paaa ne znam, meni je to sasvim normalna stvar, ovde skoro nigde vise ne mozes da vidis recimo telefon na nekom plakatu ili bilboardu (pa ni nalepnici) svuda su samo sajtovi, od raznoraznih cekaonica do javnog prevoza isl…..
  Mnogo puta mi se desilo da ukucam adresu sajta u telefon kad mi nesto privuce paznju (jos ako ima wirelles u blizini,mogu odmah i da vidim o cemu se radi)..

  1. Na plakatu ili bilbordu ima samo url? Ne bih rekla (osim ako nije prvi u nizu koji čini neku kampanju). Ovde je reč o takvim nalepnicama 🙂

 15. Da – iskljucivo url ide kao informacija o proizvodu/servisu, sta je vec u pitanju, slicno ovako kao na ovom Ne u NATO bilboardu. I da je samo to, nego je sve veci procenat poslova (ukljucujuci i administracije i drugih “ozbiljnih” stvari) koju mozes da obavis iskljucivo preko Interneta, prosto nemas vise opciju da uradis to na drugi nacin (sto je za starije ljude poprilicno frustrirajuce..), klinci umesto brojeva telefona masovno razmenjuju Facebook kartice… sta da ti kazem, informaciono drustvo je bar u Kanadi 100% funkcionalno :)))

 16. meni deluje kao ok metod za obaveštavanje javnosti . . .
  pogotovo ako je domen ‘intrigirajući’ : )

  a sa Vanjom u šetnju bi mi bila čast ići : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *