Posted on 8 Comments

Da je Pera na vreme…

Ovo je mnogo bajato, i mislila sam da neće ni izaći iz drafta, stajalo je polunapisano prilično dugo. E, pa došlo je vreme da izađe na videlo.

Dešava se decembra 2008.

Posla preko glave, ali nađe se po malo vremena da se pogledaju posete na blogu. Neke mi privuku pažnju, pa tako pre par dana kliknuh na google pretragu “kapsule ProEFA” misleći da možda neko sa Roditelja (oni više neće dobiti link, banovali me) traži info kod mene. Iznenadih se videvši da još neko na sprskom piše o tome, kliknem na link, i imam šta da vidm.

Moj post sa bloga, prekopiran. Linka nigde nema. Ima linkova koji stoje samom postu, ali linka do celog teksta nema.

Registrujem se ja na forum, ostavim post, posle   nekog vremena, nema ga, obrisan. Pošaljem PP nekom od moderatora sa pitanjem da mi se objasni, prvo: zašto nema linka odakle je tekst uzet (da ne kažem ukraden) i drugo: zašto je obrisan post. Dobijem odgovor samo na drugo: “nije na temu”. Padoh od smeha. Dobijem odgovor od tog istog mod-a da se obratim adminu, što ja naravno i učinim. Dobijem odgovor, da to nije taj isti tekst. Mislim aaalo, ja pisala tekst, valjda umem da prepoznam šta sam ja pisala! Mnogo stručan admin za upoređivanje tekstova!

Lopovi
Nakon nekog vremena, tekst je skraćen, malo, i stavljen link na moj stari blog, valjda su mislili da sam ga ja odnegde iskopirala. Jedini je njihov problem bio što su to sve moji sajtovi (nekoliko njih, znate gde sam ja sve pisala) i naravno sklonim.

Lopovi
Ovako sad izgleda taj tekst. Dakle, slike nisu više u postu, nego su negde kod njih na serveru, i dalje stoji link na onaj blog.hr.

A sve ovo ne biste verovatno ni videli, da se Fly-ju nije pre neki dan desila slična stvar. I da se danas na Twitteru nije ponovila.

Kad je neko lopov, on je lopov,  što kaže Vule: Ili jesi, ili nisi.

“A svega ovog ne bi bilo da je Pera na vreme otišao u Policiju.”

8 thoughts on “Da je Pera na vreme…

  1. Dobrodošla u klub 🙂

  2. Nisam siguran ali mi se cini je najcesce kraden Pedja SUpurovic od svih blogera… A ko nije pokraden, ko da nije ni blogovao… 😛
    Vise ne znam sta da mislim o sve ovome, osim da je Srbija najvece sranje od drzave u sistemu bez sistema?…

    1. @ Vule: Hvala, ne bih ti baš rekla “izvol’te” 😉

      @ Deda: Misliš tako? E pa onda treba da mi je čast? ili kako 😛
      Da, Peđu su više puta pokrali. Hvala što si me podsetio. I Gagu Grne.

  3. А види, можеш да се утешиш тиме што те није покрао МТС к’о Флаја, или РТС (к’о мене), него форум. Мож’ да их обавестиш да те испоштују и ставе линк до правог текста пре, а могу то да ураде и после масовног хејта по фејс/твито/блого-сфери 😉

    Никад ми није било јасно зашто је тим лопинама тешко да ставе линк до извора (текста, фотке, видеа, рецензије, извештаја, итд)?

    1. E, pa jesam ih ja obavestila, al nisu hteli da stave linAk koji sam im ja dala, nego drugi, al zeznuh ih što je i taj drugi moj 😉

  4. kako me nerviraju takve stvari . . . toliko da poludiiiiim!!!

  5. Mislim, treba bagru ganjati neosporno, ali slazem se sa Dedom. Blogov’o si, sarmu probo nisi – ko da nisi ni blogov’o. Iliti, shvati to kao cast: ne kopiraju te zato sto si losa 🙂

    1. e pa da, čast mi je, al ne moraju baš da kopiraju i linAk da ne ostave 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *