Zadužbine ponovo u modi

Maketa budućeg objektaOvo mi je promaklo, a zaslužuje da se pomene, makar da bi se kad dođe vreme videlo da li su bile samo prazne priče.

Kompanija Delta je rešila da nešto novca da kako bi se izgradio centar za boravak dece sa smetnjama u razvoju. Predviđa se izgradnja objekta površine oko 3000 kvadratnih metara, na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Nisam našla informaciju o tome kada bi gradnja trebalo da počne, niti kada bi objekat trebalo da bude gotov, ali pratimo i čekamo.

Ovo je navodno prva zadužbina ovakvog tipa posle drugog svetskog rata.

Pročitajte ovde tekstove iz medija.
Fotografija preuzeta sa sajta Novosti.

21 thoughts on “Zadužbine ponovo u modi

 1. Deda says:

  I akcije su obecali pre dve godine.
  Aj prvo da skocimo pa da vicemo hop !
  Izvinjavam se sto mi je komentar odvratan, ali dok se svojim ocima ne uverim, ne verujem ni u sta vise…

 2. Mahlat says:

  Predizborna kampanja na Voždovcu, TV reportaža, Djilas objašnjava kako su u jednom obdaništu u istoj grupi i deca sa smetnjama u razvoju, kako se radi na tome da tako bude u svakom obdaništu a odmah potom gradska sekretarka za dečiju zaštitu sva ushićena izjavljuje kako će bolesna deca imati priliku da se igraju sa zdravom!!!! Ja u šoku…

  Sve su to takve laži, lepo vidiš po izjavama šta misle

 3. Ivan says:

  Ne znam koliko se taj objekat može smatrati zadužbinom jer je zakonska regulativa vrlo slaba po tom pitanju, a grad i republika se baš i nisu pokazali kao najbolji čuvari zadužbina te su neke do danas i nestale i ustupile svoje mesto “starijim i lepšim” zgradama.

  • Ivana says:

   Zaista ne znam ništa povodom regulative i zadužbina, ali ovo mi je bilo interesantno. Videćemo šta će sa tim na kraju da bude.
   A slažem se da zaista nismo bili baš pažljivi prema onome što su nam neki dobri ljudi u prošlosti ostavljali u zadužbinu. Razumem da ništa nije večno, ali moralo se daleko više raditi da se sačuvaju što bolje.

 4. momsab says:

  hm, ne znam da li Delta Holding moze tako nesto da napravi obzirom da je prezaduzen. S druge strane, ne znam gde je tacno ta lokacija (ako se dobro razumem u mere tesko da ima odgovarajuca…). Moze biti preko puta groblja ili tu negde (tu je novosadski poluautoput) ili preko puta iDEA-e (veoma opasno, t su dve glavne saobrcajnice na B.kosi)) ili preko puta vodovoda (tamo nema glavnih saobracajnica, uma jedna prometnija i to je to). Ostala dobra mesta su mahom zauzeta (skola, vrtic, zgrade, trznice…)

  • Ivana says:

   ju čoveče, u tom kraju nisam bila ne pamtim, nisam ni znala da je tu ‘nikla’ IDEA, a znam tačno gde je to, 75-ica tu skreće.

   liči da bi to mogla biti lokacija. tnx 🙂

 5. momsab says:

  nema takvih saobracajnica ako mislimo na deo kod iDEA… uzgred, ta rasrksnica je crna tacka (doduse, vec neko vreme praktcino nije ali nikad se ne zna)

 6. momsab says:

  6000m2 za 2000000e
  sumnjam da ce imati dovoljno para da naprave zaduzbinu (330e/m2? m2 je preko 500e da se napravi u Beogradu) tako da o prilazima i ulicama moze da se masta

  nisu cista posla, na zalost

  • Ivana says:

   3000 kvadrata, a ne 6000
   ne znam kakva im je računica, verujem da će probati da sve što mogu od grada/države da probaju da dobiju za dž
   uostalom, videćemo 🙂

 7. momsab says:

  😀 ladno nisam video “:” posle “3.000 kvadratnih metara” 😀
  “Objekat će imati 3.000 kvadratnih metara: u prizemlju i na prvom spratu 2.000 i oko 1.000 u suterenu”
  onda je cena odgovarajuca, oko 666e/m2 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *