Upitnik

Odgovaram na neki upitnik o socijalnom statusu porodice i dostupnosti podrške porodici, koji je u vrtić stigao sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Malo je… pa… čudan. Neke stvari se podrazumevaju (pitanja su takva kao da se to podrazumeva), a ne bi trebalo. Pola pitanja je praktično neprimenjivo za tzv. jednoroditeljske porodice.

Pretraživali ste:

  lucija selakovic (41), semafor decija pesma (19), dr Selakovic (16)

9 thoughts on “Upitnik

  • Ivana says:

   pa reći ću sad ovima u vrtiću, oni su baza fakulteta i sa njima baš sarađuju (studenti dolaze na praksu, polažu se neki ispiti), baš me zanima šta će reći i da li će se uopšte javiti

 1. Natasa says:

  Prvi put sam naisla na ovaj sajt,i moja jedina reakcija je bila da je Vanja mnogo srecno dete pored takve mame.Od srca ti cestitam na svemu. Nemam puno vremena sada,ali da li si cula za prof.dr.Selakovic,koja postize dobre rezultate u radu sa decom sa razvojnim teskocama.Znam o tome iz iskustva majki,ali i profesionalno sam upucena u to,jer sam defektolog.Pozdrav i sve najbolje

 2. Natasa says:

  Hvala na dobrodoslici.Dr.Selakovic je prva kod nas pocela sa bioloskim setom pretraga,testom intolerancije na hranu,a sama je prepoznala vaznost svega toga jer je ona majka decaka sa autizmom.I opet guzva kod mene,na poslu sam,ali jos jednu preporuku za knjigu.Zove se Dete da posebnim potrebama,autori su dr.Stenli Grinspen,dr.Serena Vider.Ja sam je kupila prevedenu kod izdavacke kuce Karupovic u Beogradu,i svima je preporucujem.Puno korisnih saveta za roditelje jednim pristupom koji se zove floor time,puno prikaza iz klinicke prekse,meni vrlo optimisticno.Izvini na kratkim informacijama,ali pisacu ponovo,samo da ovaj ponedeljak prodje….Pozdrav

  • Ivana says:

   Ja sam izašla iz faze traženja čudesnog leka, i prestala sa ‘maltretiranjem’ deteta tražeći analize ove ili one. Naš ‘slučaj’ je takav da je usled nedostatka kiseonika i verovatno zbog meningitisa i sepse u inkubatoru sa 7 dana došlo do oštećenja mozga, i stvarno se ne nalazim u intoleranciji na hranu.
   Što se tiče ove knjige, dobila sam ja još od izdavača neku ponudu, međutim smatram je preskupom. Radije bih za otprilike pola cene (a možda i manje neki korišćeni primerak) kupila knjigu na engleskom. Mogu da pogledam sad na sajmu knjiga ima li tog izdavača.
   Hvala u svakom slučaju na savetima.

 3. Natasa says:

  Ivana,ja nisam znala za te podatke,tako da si za intoleranciju sasvim u pravu.ali za druge testove mislim da su odlicni jer detekcijom odredjenih supstanci koje nase telo proizvodi u manjoj ili vecoj koncentraciji imamo i razlicitost u ispoljavanju odredjenih simptoma ,na primer morfin ,peptidi,aminokiseline i.t.d .Znam da cudesni lek ne postoji,ali ja uvek imam potrebu da sve nesto pokusam,naravno sve sto ima nekog smisla i sto je naucno potkrepljeno.Ne zameri mi,imam utisak da sam preterala sa informacijama,ali nikad ne odustajem od traganja.Veliki pozdrav za tebe i slatku devojcicu ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *